Departamentul de Stat al SUA intenţionează să extindă recunoaşterea diferitelor modele de familie adăugând expresiile “părinte 1″ şi “părinte 2″ pe cererile de paşaport din această ţară. “Aceste îmbunătăţiri sunt făcute pentru a oferi o neutralitate în ceea ce priveşte sexul părinţilor, pentru recunoaşterea diferitelor tipuri de familie”, se poate citi pe situl Departamentului de Stat. Iniţial se dorea renunţarea la termenii “tată” şi “mamă”, dar, după ce s-a aflat, secretarul de stat Hillary Clinton a intervenit pentru a domoli controversele, astfel că termenii tradiţionali au fost completaţi cu “părinte 1″ şi “părinte 2″.

Brenda Sprague, de la serviciul paşapoarte, afirmă că schimbarea nu este motivată de aşa numita “corectitudine politică”, ci pentru adaptarea la “schimbările din ştiinţele medicale şi tehnologiile reproductive”. Pentru Tony Perkins, preşedintele grupării creştine FRC (Family Research Council), este însă vorba în mod făţiş de o promovare a homosexualilor. “Este clar o mişcare ce caută să înainteze cauza ‘căsătoriilor’ între persoane de acelaşi sex şi a părinţilor homosexuali, violând spiritul dacă nu şi litera Actului de Apărare a Căsătoriei”, a declarat Perkins pentru Fox News Radio.

Un grup homosexual ce a susţinut această schimbare în cererile de paşaport de ani de zile a aplaudat imediat decizia. “Schimbarea termenilor de mamă şi tată cu expresia mai generică ‘părinţi’ permite diferitelor tipuri de familii să poată să meargă şi să ceară un paşaport pentru copiii lor fără să se simtă ca şi cum guvernul nu le-ar recunoaşte familia”, a spus Jennifer Chrisler, director executiv al FEC (Family Equality Council), pentru Fox News. “Guvernul nostru trebuie să recunoască faptul că structura familiei este în schimbare”, a adăugat ea.

Washington (Catholica)

Advertisements