Ce înseamnă să fii îndrăgostit?

Înseamnă mai mult decât să fii doar căsătorit cu cineva sau să faci amor cu cineva. Căsătoriţi sunt cu milioanele, milioane de oameni fac dragoste – dar puţini sunt aceia care sunt îndrăgostiţi. A fi cu adevărat un îndrăgostit înseamnă să fii devotat şi  să iei parte la un dans perpetuu de intimitate cu partenerul tău. A fi îndrăgostit presupune a dărui, a renunţa la ceea ce eşti, la întregul care eşti pentru a devenii un nou întreg alături de partenerul sau partenera ta. A fi îndrăgostit presupune a te abandona în braţele celuilalt, a te descoperi şi a te lăsa descoperit de celălalt. Eşti un îndrăgostit atunci când preţuieşti darul care este partenerul tău, şi te bucuri de acest dar în fiecare zi.

Eşti un îndrăgostit atunci când ţii minte că partenerul tău nu este sclavul tău – este doar un împrumut pe care ţi-l acordă Dumnezeu pentru o vreme. Eşti un îndrăgostit atunci când îţi dai seama că nimic din ceea ce se petrece între voi nu va fi lipsit de semnificaţie, că tot ce vă spuneţi unul altuia are menirea de a-i aduce celuilalt bucurie sau tristeţe, şi că tot ceea ce faci poate întări sau slăbi legătura voastră. Eşti un îndrăgostit atunci când înţelegi toate acestea, şi te trezeşti totuşi în fiecare dimineaţă cu sufletul plin de recunoştinţă că mai vine o zi în care să-ţi iubeşti partenerul şi să te bucuri de el.  Atunci când în viaţa ta există o asemenea fiinţă, eşti un om binecuvântat. Ţi s-a oferit în dar o persoană care a ales să meargă alături de tine. El sau ea va împărţi cu tine zilele şi nopţile, patul şi poverile.

Persoana care este îndrăgostită de tine va vedea părţile tale tăinuite pe care nimeni altcineva nu le vede. Iţi va atinge trupul acolo unde nimeni altcineva nu te atinge. Persoana care este îndrăgostita de tine va căuta să te scoată de acolo de unde te-ai ascuns şi va face pentru tine un paradis în braţele sale ocrotitoare şi drăgăstoase. Persoana care este îndrăgostită de tine îţi va dărui din belşug minuni în fiecare zi. Are puterea de a te bucura cu zâmbetul, glasul, mirosul pielii şi felul în care se mişcă. Are puterea de a-ţi goni însingurarea. Are puterea de a schimba banalul in sublim. Este pragul tău spre paradis, aici, pe pământ.

Advertisements