O nouă campanie media vine să răspundă ratei mari a avorturilor în rândul femeilor de culoare, declarând că “cel mai periculos loc pentru un american african este pântecele mamei sale”. Panoul publicitar prezentând o fetiţă de culoare se află în Manhattan, la nici un kilometru de o clinică de avorturi a Planned Parenthood. Cumulat, cele trei clinici de avorturi din New York ale Planned Parenthood au raportat pe 2010 aproximativ 17.000 de avorturi.

Grupul pro-life “Life Always” sponsorizează afişarea posterului, primul în New York, ca parte a unei noi campanii naţionale ce acuză că Planned Parenthood vizează specific minorităţile. “Viitorul nostru este în joc, dat fiind că prin avort se desfăşoară un genocid”, a declarat pastorul Stephen Broden, membru “Life Always”. “Am văzut consecinţele dureroase ale oportuniştilor care se întâmplă să fie chiar avorţionişti de culoare; nu sunt doar copiii puşi în pericol ci şi mamele lor şi societatea noastră în general.” Departamentul pentru sănătate al New York a dat în ianuarie un raport din care se vede că rata de avorturi din oraş este dublul ratei naţionale. Iar avortul între femeile de culoare este mai răspândit.

“Această campanie subliniază tragedia avortului, numărul unu ca şi cauză de deces din 1973 pentru comunitatea de culoare, şi adevărul pe care trebuie să îl înfruntăm într-un oraş cu aproximativ 60% rată de avort pentru femeile de culoare”, a explicat rev. Derek McCoy, alt membru “Life Always”. Pe afiş se află indicat situl ThatsAbortion.com, care oferă informaţii pentru femeile gravide şi date despre efectele avortului asupra comunităţii de culoare.

Sursa: Catholica